Kaikki blogit puheenaiheesta Velkakello

On Suomi köyhä, vai onko?

Enää ei tarvitse arvailla paljonko valtiollamme on varoja ja paljonko on velkaa, olemmeko köyhiä, vai kenties rikkaita ja mihin suuntaan varakkuutemme kehittyy, lisääntyykö velka,  karttuuko omaisuus?  Rikastummeko me kansakuntana, vai köyhdymmekö kenties?

Suomen talouden tilaa voimme onneksi seurata hetki hetkeltä internetistä,  samalla tavalla kuin sääkameroita eri puolilla Suomea, kalasääksen pesintää, tai saimaannorpan lötköttelyä kotikalliollaan, Saimaan rannalla.

Velkakello & Kestävyysvaje - vedätys vailla vertaa!

Mistä ns. kestävyysvaje johtuu? Miten kansaa viilattiin linssiin? 

"Pahamaa"
on tehnyt allaolevan taulukon ja hän on antanut minulle luvan julkaista se uudelleen: 

*Kela-maksujen siirtäminen työnantajilta valtion kontolle 
n. miljardin € menetys vuosittain 

*Suuryritysten järjestelmällisen veronkierron salliminen 
yli miljardin € menetys vuosittain 

Velkakello

Tämän päiväisessä Talouselämän jutussa keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E J. Penttilä penää ehdokkailta ratkaisuja velkaongelmaan.

 

“Velkakellolla haluamme muistuttaa äänestäjiä ja ehdokkaita valtion erittäin nopeasta velkaantumisesta. Ylisuurille vaalilupauksille ei ole varaa. Kehotamme kansalaisia ja mediaa vaatimaan ehdokkailta vastauksia siihen, miten velkakello saadaan käännettyä”

 

Tarkastellan ensin kansantajuisesti millainen summa nykyinen valtionvelkamme onkaan. Siihen antaa valaistusta tämä Kari Rosenlöfin blogi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä